onsdag 16 februari 2011

Alla hjärtans dag Tårtan


Genom att man älskar och bakar men inte vill att allt ska gå till spillo och bli gamalt så bakar jag i avseende att bjuda, denna gången blev det jobbets tur. Av dom komentarer jag fick om den så var den ju helt klart godkänd iaf ;)
Så här gjordes den.

Annvände det underbart lätta receptet på tårtbotten som jag hittat på någon sida tidigare, kommer dock inte ihåg vilken, man går iaf efter äggmängden när man måttar upp socker och mjöljblandningen, i detta fall var det 5 ägg, socker, mjölblandning av vetemjöl och potatismjöl 50/50, och 1½tsk bakpulver.
Den får sen stå i ugnen i 35 minuter på 175grader.
Den blev denna gången riktigt bra.

                                          God och fluffig, dela den sen i 3 delar.
Första lagret blev geischafluff, den gör du på 3dl grädde som man värmer upp och har sedan i 180 gram geischa och rör om tills den smälter, sen låter man den stå i kylen minst 6 timmar men gärna över natten. När den stått tillräckligt vipar man upp den som vanlig grädde till önskad konsistens.

På med nästa lager, som ni ser blev tårtbotten väldigt fin och gick bra att skära i sär.

Detta lager skulle egentligen varit av gelehallonfluff, men gelehallonen var slut på affären så jag tog hallonbåtar isätllet, men gjorde lite galet och tog för mycket båtar så dagen då jag skulle vispa upp det var de redan som en hård pudding, så jag skippade denna.
istället blev det vad som kallas glasscream, Vaniljkräm blandat med vispgrädde, alltid en höjdare enligt mig.
En så länge kör jag med pulverkrämen men ska försöka lära mig att göra en egen snart.

Sen spacklar jag tårtan med enkel chockladsmörkräm för att få en fin och len yta på sugarpastan,

Det blev en mörk choklad sugar pasta på tårtan då jag kommit över detta till ett riktigt bra pris från tartdecor.se!

Sen gjorde jag kallor, rosor och lite blad och decorerade tårtan med.
Den fick även ett snurrat band pån nedre delen av tårtan och en rosett på baksidan.


                              Här syns rosetten lite bättre, rosetten var också ett tips ifrån tartdecor.


Ganska nöjd med denna tårtan för att vara den 4de jag gör.
Men nästa gång får jag se till att göra en tårta i lite mer färg tror jag!

Love / J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar