onsdag 10 augusti 2011

Choklad beskvi.

Jag verkligen älskar choklad beskvier, speciellt dom jag gör själv. Inte för att skryta men tycker att dom blir lite godare dom jag gör själv, då får jag liksom smörkrämen att smaka precis som jag vill. Annars tycker jag att dom man köper ute lätt smakar för mycket smör. Jag gör allt från grunden själv. Skållar och mal min mandel, Blandar den med socker , och vispar äggvitor till ett hårt skum och blandar ner med socker blandningen. Sen gräddar jag dom på ett mjölat bakplåtspapper, varför man mjölar är ju för att marränger annars har väldigt lätt att fastna i bak papperet. Sen när dom är klara får dom stå och svalna meddans jag gör choklad smörkrämen. Den smetar jag sen på mandel bottnarna lite toppigt så som det ska vara ;) jag är ju alltid väldigt petig med det jag ska göra så jag försöker alltid få det så jämt som möjligt, men fot spelar ju egentligen igen roll, det å ju bara utseendet och det är ju som alltid, insidan som räknas :) sen ställer jag in dom små toppiga i frysen och låter dom stå där och bli kalla. Varför jag väljer frysen är för att dom ska bli extra kalla tills jag ska doppa dom i smält choklad som sista momentet. Vill ni ha receptet får ni tjata lite eller vänta tills jag orkar lägga upp det. Tack för ikväll, nu ska jag fortsätta sova. Love/J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar