Kärleksmums är alltid uppskattat och en stor favorit av några av mina vänner.
Så till min sambos kalas i lördags så gjorde jag efter önskemål dessa och bjöd på, blev ingen tårta, min sabo är lite trött på de efter alla jag gjort här hemma :)
Sen fyllde han inte jämnt så de skulle inte bli något jätte kalas iaf :)
Hur kan någon tröttna på tårta? ;)
Receptet
5 st ägg 4 dl strösocker 4.5 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 5 msk kakao
300 g smör 2 dl vatteng mörk choklad
Glasyren
2 dl vispgrädde 2 msk espressokaffe
200 g mörk choklad 70%ca 2 dl kokosflingor till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader, Vispa ägg och socker pösigt och vitt.
Blanda dom torra ingridienserna vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål(jag annvänder ballongvisp då blir det jämnt och fint fördelat).
Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten¨med en slickepott.
Smält smöret i kastrull på sprisen, hacka undertiden chokladen fint och häll i den i det smälta smöret och rör till chokaden också har smällt ihop och häll sedan i vattnet och rör om.
Blanda sedan i smörblandningen i resten av smeten försiktigt.
Klä en djup plåt, ca 40 x 35 cm med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda kakan i ugnen ca 10-15 minuter (den får inte bli torr). Låt den svalna i formen.
Koka upp grädden, häll i kaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
Låt glasyren svalna något och bred den över hela kakan så det blir jämnt och bra.
Strö över kokosen jämnt över hela kakan och låt allt svalna i formen, skär sedan upp den i önskade stora rutor och servera.
Love / J
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar