Receptet på denna buddapestrulle fick jag från min nyinköpta bok "sju sorters kakor" av icakuriren.
Recept
5 äggvitor
3 dl socker
150 g finhackade nötkärnor
1 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 påse (50 g) mandelspån(jag hade inga hemma så jag uteslöt det)
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 burk (300 g) mandarinklyftor
Garnering:
florsocker
mörk choklad
ljusa chokladknappar
gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum.Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt hela tiden att vispa. Blanda nötter, mjöl och kakaopulver och vänd försiktigt ner blandningen i äggviteskummet.
Smöra ett bakplåtspapper och lägg i en långpanna, 30 x 40 centimeter och bred ut äggvitesmeten.
Strö över mandelspånen. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat papper och låt den svalna under långpannan.
Dra loss papperet.
Vispa grädden till fyllningen. Låt mandarinklyftorna rinna av väl och vänd ner dem i grädden.
Bred på fyllningen.
Rulla ihop tårtan, utan att den spricker. Man måste rulla ganska löst. Sikta över florsocker och smält chokladen i ett vattenad ochrippla över rullen, häll på några ljusa chokladknappar. Färdig!
Jag har gjort vissa ändringar efter hur jag gjorde i detta receptet.
Love / J
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar