söndag 29 januari 2012

Banoffee Paj

Har väldigt väldigt länge velat göra denna banoffee paj, såg den på nått program på tv någon gång och sprang iväg till affären och köpte just kondenserad mjölk som man har i denna paj.
Tack och lov är det knserv och håller länge för det blev ju inte av att jag gjorde den på en gång.
Sen har tiden bara gott ochd ethar aldrig blivit av.
Men sen så fick jag finbesök utav en väninna och hennes barn så då passade jag på att göra den.


Receptet

Ingridienser
200 g Digestive
100 g Smält smör
3 Skivade bananer
2 ½ dl Grädde
1 burk Kondenserad mjölk
25 g Mörk choklad
25g Vit choklad
Brända mandlar

Gör så här

Börja med burken med den kondenserade mjölken då den tar minst 3 timmar att förbereda.
Tag först bort etiketten från burken och skrubba bort limmet.
Lägg sedan burken i en kastrull som täcker hela burken med vatten och koka upp.
Låt burken koka i 3h och fyll hela tiden på med vatten så att burken är täckt hela tiden.
Jag annvände mig utav min vattekokare och hade hett vatten färdigt och hällde på för att inte avstanna kokningen.
När burken har kokat i 3h så ställde jag den en stund under kallt vatten och lät den sedan stå så i nån timme tills vi skulle äta pajen och jag skulle göra den klar, det går också bra att koka burken dagen innan så slipper man stå och kyla den.
Nu till det häftiga, när man öppnar burken är det inte länre någon mjölk utan en fantastiskt god kola :)

Sätt ugnen på 175 grader.
Pajskalet gör du genom att krossa digistive kexen i en plastpåse med kaveln, själv tycker jag att det är riktigt roligt att göra på det viset men går även bra att göra i mixer om man vill det.
Sen smälter man smöret och blandar med smulorna tills det är jämn smet och då häver man upp det i en pajform och plattar till.
Grädda i ugnen i 10 minuter.

Vispa grädden och sen till den roliga. =)
Smeta ut kolan försiktigt över pajskalet, skiva bananerna och lägg dom på kolan, mycket banan är got i denna pajen tycker jag.
Sprittsa sedan ut grädden som du vill ha och garnera med riven choklad och nötter.

Skär upp och låt smaka! :)
Love / J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar