Recept
1 tsk vaniljsocker
½ burk jordnötssmör ca150g
ca 1½ dl Nutella
1 dl socker
1 dl sirap
6 dl rice krispies
4 dl Kellogs special K
200 g mörk choklad
Smält samman vaniljsocker, jordnötsmör, nutella, socker och sirap i en kastrull och rör om tills det har blivit en jämn smet av alltihopa. Mär upp flingorna och blanda i en skål, krossa special K flingorna något.
Blanda sedan i den smälta smeten i flingorna och rör om väl´så att alltihopa blir kladdigt.
Häll sedan ut smeten i en bakplåtsklädd form och låt den stå och svalna något i kylen.
Tag sendan chokladen och smält över ett vattenbad och smeta ut på hela "kakan" och låt den stå och stelna ytterliggare.
Jag tycker det fungerar bra att förvara den i kylen men vissa föredrar frysen vad jag läst runt här på nätet.
Varför jag annvände nutella istället för en hel burk jordnötssmör som man annars brukar ha var för att jag inte hade en hel burk hemma, men jag tyckte att det fungerade alldeles utmörkt med nutella också.
Smakade super gott och blev ett gott lördagsgodis.
men jag ska helt klart testa att göra den mer snickerslik med jordnötssmör oh dessutom riktiga jordnötter, men de få bli en annan gång.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar