söndag 8 januari 2012

Johannas Rocky Road

Recept
600g mörk choklad (Byt 200gram mot ljus choklad och få en mildare/mjukare smak)
2st påsar med Dumlekolor
2st stora nävar med mini marshmellows
1,5-2 dl pistage nötter (skalade)
3-4 dl jordnötter saltade

Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad.

¨
Blanda sedan ihop dom övriga ingridienserna i en stor bunke.
Häll sedan över den smälta chokladen över ingridienserna och blanda om till allt är täckt av chokladen.
Häll sedan upp smeten i en form som är klädd med bakplåtspapper så att det blir ca 2cm högt, om de skulle vara för "lite" smet för formen kan man lätt häfta ihop hörnen på bakplåtspappret så att "formen" blir mindre och inte rocky roaden rinner ut för mycket.
låt den stå och stelna i kylen och skär den sen i önskade bitar.
Förvaras gärna i kyl för att undvika att den smälter ut i julvärmen.

Här har jag skurit ut en ganska stor bit och lagt på en bit tunn kartong (Jag annvände kartongen som alltid liger med i förpackningen med strumpbyxor :) ) och sen virat runt cellofan papper och knytit små söta röda rosetter på sidorna.
Extra fint blir det om man också gör en egen liten ettikett och klistarar eller knyter fast.
Perfekt ätbar present/julklapp

Love/J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar