onsdag 15 juni 2011

Lastbilstårta

Det här är kort från en kväll då jag och Frida skulle göra en lastbilstårta till hennes sista dag på sin praktik.
Den blev inte riktigt som vi tänkt oss och vi har fått lära oss ett och annat om tårtbak efter denna dagen, var grymt frustrerad men dom tyckte tydlige att den var hod iaf oc de va ju tur de, den blev liksom lite sne och så men de fick gå iaf =)

Frida hade förberätt med tårtbottnar, hon hade dock inge bra stor form så de fick bli många små, vi tänkte att de skulle ju bli bra iaf.... de vi inte tänkte på var ju att med så mycket fyllning som vi hade så glider dom ju isär. Men då har vi lärt oss utav de och gör inte om de misstaget =)

En av fyllningarna var chokladfluff, kommer dock nu inte ihåg  var de va för smak, men den smakade bra iaf :)

Så vi började med att lägga ut två avlänga bitar och smetade ut fluffet.

efter de sprittsade vi ut lite "glasscream" eller vad man brukar kalla de, vaniljkräm och grädde är de iaf :)

sen la vi på ytterliggare ett lager och de såg ut ungefär så här.

sen blev de ett till laget, så de blev me andra ord 3 lager med fyllning på denna tårtan.
tror de var enkel chokloadsmörkräm på detta lager.

sen byggde vi ihop förarhytten i liknande anda och de blev ungefär så här. och sen spacklade vi tårtan med enkel chokladsmörkräm här också.

sen täckte vi självaste flaket med  sugarpasta i vitt.
skar ut bitar och satte fast för att försökafå en kantig känsla och genom att den var så STOR så hade de nog varit svårt också och få ut den hel också.

sen färgade jag en bit blå och täcktge förarhytten me den för att få lite roligare utseende på tårtan.

Här har vi satt bitarna på plats och börjat med kanlister på taket och Frida gjorde även gööör snygga däck :) Efter dennakvällen kom vi på att vi verlkigen däckade :P
Skar även ut företagets logga och skar ut den i sugarpasta och satte fast med lite äggvita på sidan, den färgade av väldigt lätt den blå färgen när den fick ägg på sig så de va att sätta den på rätt ställe från början =)

Åh här är det färdiga resultatet utav våran lastbilstårta, ganska bra men som ni ser blev den lite ihopsjunken och de var tack vara för mycket fyllning och för lösa bottnar.
Men som sagt den blev bra till sist iaf :)


Love / J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar